Technologia zdrowego gotowania

Technologia zdrowego gotowania

Przygotowanie żywności wysokiej jakości wymaga zastosowania dwóch fundamentalnych zasad. Po pierwsze musi być oparta o dobre, świeże i zdrowe produkty, po drugie musi być właściwie przygotowana, tak aby nie utracić drogocennych wartości odżywczych zawartych w tych produktach. Stosowane technologie w przygotowywaniu żywności najczęściej skupiają się na efekcie końcowym, jakim jest uzyskanie oczekiwanej konsystencji, smaku i zapachu pożywienia, ignorując przy tym fakt, że cały proces wytworzenia niszczy najwartościowsze składniki. Kurs technologii zdrowego gotowania uczy jak uzyskać satysfakcjonujący posiłek pod każdym względem, a przede wszystkim, aby można było go zakwalifikować do grupy wartościowych produktów bio bez szkodliwych substancji i tak zwanych martwych (nieprzyswajalnych) składników.

Kurs w zależności od oczekiwań grupy może wybrać wiodący proces technologiczny z trzech dostępnych:

  • Technologia zdrowego gotowania w kuchni domowej
  • Technologia zdrowego gotowania w gastronomii
  • Technologia zdrowego gotowania w mikroprodukcji

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z serwisu oznacza wyrażenie zgody na ich zapis lub
wykorzystanie. Więcej informacji znajduje się w dokumencie Polityka Prywatności

Zamknij [X]